28 Ekim 2008 Salı

ŞEHİR TİYATROSU'NDAN BİR BAŞYAPIT: BALIKESİR MUHALLEBİCİSİ

ŞEHİR TİYATROSUNDA YENİ BİR OYUN!!!

Balıkesir Muhallebicisi.

Şehir Tiyatroları'nın çiçeği burnunda genel sanat yönetmeni Orhan Alkaya yönetimindeki birilerinin dili sürçmüş olmalı ki, Başbakanın çakma Fazıl Hüsnü Dağlarca şiiri okumasından az sonra, yılların Balıkesir Muhasebecisi'ni, Balıkesir Muhallebicisi diye seyirciye duyurmuşlar.

Bir tiyatrocu olarak, dikkatsizliklerine üzüldüm.
Bir muhallebici olarak ise muhallebinin bu kadar yaygınlaşmasından mutlu oldum tabi. Tek sorun o muhallebileri yutan kişilerin zamanla muhallebi çocuğuna dönüşmeleri olur.

Balıkesir'in ünlü tatlısı hoşmerimdir. Balıkesir Muhallebicisinde de tabi ki bu tatlı satılır. Oyunda hoşmerimin hoşluğu anlatılır. Oyunun sonunda bu dükkanda çalışan kadın, Avrupa Yakası'na taşınır ve Balıkesir muhabetti kapanır.

Sanırım, "Balıkesir Muhasebecisi"ni muhallebici yapanların bilinçaltında, belediye başkanımızın çok iyi bir muhallebici olması yatmıştır.Ama bu kez Maliye Bakanımız , muhasebeci sözünün değiştirilmesine kızacak.. Sonuçta maaşları o ödeyecektir!

Balıkesir muhallebicisi'nden sonra, Nesrin Topkapı'nın Nazım Oratoryosu'nu izlemek için Frankfurt'a uçacağım, Ankara'daki Balıkadamlar Kulübünün açılışından sonra, Aziz Nesin'in New York'daki mezarını ziyaret edeceğim. Ve New York'da Karl Marx'ın mezarının yanıbaşındaki mezartaşına Shakespeare'in "Bir Başkadır Benim Memleketim" dizesini yazacağım.