16 Eylül 2012 Pazar


 

SANAT DÜNYAMIZIN ÖRDEK TECAVÜZCÜLERİ!  

 
Bu yıl 12  Eylül darbesinin 32.yılı tüm yurtta ve yavru vatanda törenlerle  kutlandı, zafer sarhoşu olan bir herif de, hemen  ertesinde,  13 Eylül’de  bir ördeğe tecavüz etti…  Her anlamda tecavüze uğrayan nice kurum ve insanımızdan sonra, birtek  ördeklerimiz kalmıştı zaten . Zavallı hayvanlarımız  bu kaotik ortamda kim vurduya gittiler …

Eskiden çocuk tecavüzcülerinin icabına  cezaevlerindeki diğer   mahkumlar bakardı, devlet daha çok cezaevinde tecavüzcüyü  koruma görevini üstlenirdi, şimdi  tecavüzcülerini mahkeme koridorlarında alkışlatıyor.… Ördek tecavüzcüsüne sapık diyenler ,yaklaşık  her  televizyon dizisinde bir fantezi olarak taçlandırılan tecavüzler karşısında sessiz! Öte yandan, ördeğe tecavüz edenler kadar, evlerinde ördek besleyerek, akşam yemeği öncesinde ördeğe göz dikenler de suçlu değil midir diye sorasım geliyor.


Aynı soruyu bazı kıdemli  oyuncu arkadaşlarımıza da sormam gerek. ATV’nin Huzur Sokağı dizisinde uzun süredir işi gücü olmayanların oynamasına kızmıyorum da, Devlet Tiyatrosu’ndan emekli olduktan sonra Şener Şen, Türkan Şoray, Halil Ergün gibi starlarla oynama şansını bulan bir kalender oyuncumuzun burada ne işi var, merak ediyorum doğrusu.   Böyle “kıdemli ”  oyuncular, yıllarca Kurtlar Vadisi filan gibi toplumun beynine  derinden tecavüz eden dizilerde dublajlı seslerini konuştururlarken, muhafazakar kanallarda rol alan gençleri aşağılamamışlar mıydı? Nice genç meslektaşımız ekmek parası uğruna belki de hiç istemedikleri dizilerde rol alırken, toplumun bilinçaltına en üst perdeden tecavüz eden bu kişiler nasıl oldu da birden bire aklandı? Gençler, konservatuarı “Huzur Sokağı”ndaki bedbaht ve kötücül laikleri oynamak için bitirmediler herhalde, değil mi? Genç meslektaşları  ekmek parası uğruna hiç istemedikleri işlerde boy gösterirken, onlara zenginlikten kalınlaşmış koca parmaklarıyla höt edenler, ördeklerin neslini tükettiler. Mahkemelerde tecavüzcüler nasıl alkışlatıldıysa, bizim ustalar da memleketin  en çorak vadilerinde milyon dolarlar ödeyerek sahip oldular .  Nasılsa o evler uğruna  kesilen ağaçları onlar kesmemişti  , o yüzden olmayan vicdanları pek rahattı… Ancak doğa katliamının,  başrolündeydiler. Sadece doğa katliamının mı? Darbelerden bu yana sivil hayata ve özgürlüklere yapılan her türlü katliamın sorumlusuydular. Suça ortak olmuşlar ya da en basit anlamıyla sessiz kalmışlardı.

 
Şimdi, 12 Eylül sevinciyle ördeğe tecavüz eden 50 yaşındaki babaya kızıyorlar… Oysa o günden bu yana nice utanç verici karara sessiz kalarak, 50 yaşındaki o babanın 4 çocuğuna tecavüz edenler kendileri  değil mi?

Bu ülkenin ustalarına, sadece tiyatroda değil, bilimde, sanatta, iş ve eğitim  dünyasında, her yerde çocukları iyileştirmek düşerdi. Oysa para uğruna, gelecek kuşaklara  tecavüz edilmesine sessiz kalmaktan utanmadılar.

Utanmadan ördeğe tecavüz edene kızıyorlar. Kendileriyse,her dakika ördeklerin ırzına geçilen bir dizi çekimine başlamışlar  bile!