4 Ağustos 2007 Cumartesi

perihan mağden/nuray mert

Nuray Mert dayanamamış, Perihan Mağden'le polemiğe girmiş.
İki kadın yazarın kapışması, bir magazin arenasına dönüşerek, "Hürriyet" te yayınlanmış!
Yapay gündem yaratılmasına sözümona karşı çıkan bu iki radikalin, saç saça baş başa kapışmasını çok yakında bir magazin programında görürseniz, şaşırmayın.
Perihan Mağden, entellektüel kadın olmanın şöhret getirmediğini çok çabuk anladı. Gün geçmiyor ki, biriyle kapışmasın. Üstelik kapışma jargonu da özenle seçiyor!
Ya bir mahalle ağzı takınır, ya erkek gibi kapışır, ya horoz gibi dövüşür, ya da kuaförden laf atan kadın gibi, "ayna ayna var mı benden güzeli" diyerek, kendisini estetik cerrahların yargısına teslim eder!
Kapışılan konu ise, mecliste kadın kotası.
KA/DER'i sonsuz desteklemekle birlikte, bir kadının, salt kadın olduğu için seçilmesine karşı gelenlerdenim.
Aynen yazarımızı seçer gibi, milletvekilimizi de seçerken, salt kadın olması değil, hangi özellikleri taşıyan bir kadın olduğunu bilmeliyiz bence!
Yoksa kadınlarımız da çoğunluğa uyar ve bizleri en hain erkekten daha haince yönetmeye başlarlar!
Perihan Mağden'in medyadaki metamorfozunu mecliste de yaşamak için, bir daha oy verirken,bir kadına sadece kadın olduğu için değil, temsil edeceği kitleye insan olarak katkıları olacağına inandığımız için oy vermeliyiz.
Yoksa korkarım ki, medyadaki bazı kadın yazarlarda olduğu gibi, kadın milletvekillerinde de sembolleştirdikleri bıyığın tufasına düşme vakası yaşanabilir.